Odata cu infiintarea unei afaceri online sa nu te aștepți ca aceasta sa se bucure de un succes prea mare dacă nu o si promovezi. De aici vine intrebarea pe care si-o pune orice interprinzator : ”Cum ajung sa am propria afacere de succes?”
Aceasta intrebare le da bătăi de cap si acelora care au o strategie de marketing foarte bine pusa la punct, ce sa mai vorbim de ceilalți care sunt dezorientati în toata treaba asta legata de promovare.
Visul fiecaruia dintre noi care si-a deschis o afacere este acela de a reusi ca aceasta sa fie cât mai cunoscută.
Odata cunoscută, afacerea va lua amploare în randul clientilor, iar aceștia vor vizita mai des site-ul generand implicit iti vor aduce trafic de unde si profituri colosale.
Care sunt metodele prin care ne putem promova afacerea?
În ceea ce priveste promovarea unei afaceri întâlnim mai multe metode prin care aceasta se poate realiza.
Trebuie sa fiți atenți în principiu la strategia de marketing pe care o gândiți odata cu infiintarea afacerii, ea realizandu-se fie cu ajutorul unui specialist în domeniu fie prin acțiuni si decizii proprii.
Uite doua metode de promovare des întâlnite:
1.Promovarea prin Social Media
O promovare prin Social Media bine realizata poate face diferența dintr-o afacere de succes si o alta anonimata care se bucura probabil de un succes scazut.
Deja ne este cunoscut faptul ca Facebook, YouTube, Twitter si alte retele de socializare fac parte din viata de zi cu zi a tot mai multor persoane.
Fiecare persoana atât fizica cât si juridica are un cont cel putin pe unul dintre aceste site-uri sociale.
Ceea ce înseamnă ca ne vine foarte usor sa promovam o afacerea prin intermediul acestor site-uri sociale.
Ganditi-va cati dintre cei care detin un cont social vor fi directionati catre site-ul dvs si implicit sa realizeze vanzari importante.
Prezenta unei firme in social media este foarte importanta in zilele noastre, asigura-te ca afacerea ta detine un cont cel putin pe unul dintre site-urile social media populare astazi.
Odata ce ti-ai creat contul/conturile de social media asigura-te ai un continut de calitate pe care sa il faci public, afacerea este clar prezentata si detaliata. Creeaza o legatura intre pagina afacerii tale de pe oricare dintre conturile secial media si website-ul acesteia, textele din prima pagina si pagina “despre noi” ajuta enorm pentru optimizarea onsite.
2.Promovarea prin SEO
In primul rand trebuie sa definim conceptul SEO.
SEO vine de la Search Engine Optimization, expresie tradusa in romana ca Optimizare pentru Motoarele de Cautare, iar el reprezinta totalitatea imbunatatirilor aduse paginilor web a site-urilor pentru motoarele de cautare.
Trebuie sa stim ca in momentul in care cautam o informatie pe Google, la fiecare cautare apelam de fapt la o piata online.
Cu cat site-ul tau e mai bine optimizat SEO cu atat acesta va aparea in primele rezultate organice (neplatite) de cautare Google.
Majoritatea celor care folosesc Google sau alte motoare de cautare se opresc asupra primelor rezultate afisate de acesta, de aceea este important ca site-ul pe care il detinem sa apara in primele rezultate afisate.
Promovarea de tip SEO este o metoda mult mai accesibila fata de alegerea altor metode de promovare, cum ar fi cea de de tip SEM (platita), reprezentand o investitie mult mai buna pe termen lung,
Printr-o promovare SEO bine realizata ai siguranta ca Google iti va vedea site-ul scotandu-l in fata celor interesati si astfel vei reusi sa castigi interesul publicului tinta.
Ca si concluzie as spune ca ambele metode de promovare sunt importante. Apeland cu incredere la ele vom reusi sa ne apropiem de succesul pe care il cauta toate firmele detinatoare de servicii si produse online.
Adauga comentariu
Nu sunt comentarii