Din pacate multi nu inteleg diferenta dintre cele doua procese esentiale din acest domeniu.
Este vorba despre optimizare site si promovare site.
In general se spune “vreau si eu sa-mi optimizez site-ul”, apoi vedem ca defapt se cere promovarea lui. Un alt aspect, este faptul ca la constructia site-ului, cei ce fac web design, ar trebui sa fie optimizat pentru motoarele de cautare conform ghidului google.
Ei bine, in peste 90% din cazuri, lucrurile nu se intampla asa. De ce? Optimizarea nu face parte din procesul vizual mai mult de maxim 5-10%. Clientii nu stiu, nici nu pot si nici nu ar trebui sa verifice acest lucru. Este ca la supermarket, cumperi, si sa nu ai datele de pe ambalaj privind continutul produsului.
Procesul de optimizare site: Este un serviciu ce se plateste o singura data. Se lucreaza in interiorul codului sursa al site-ului, dureza in mod diferit in functie de aplicatia folosite si este necesar sa se atinga urmatoarele aspecte ale site-ului: Pentru header (partea de sus a codului sursa, nu se vede decat de catre motoarele de cautare). Aici se gasesc primele informatii ale paginii:
- Titlu
- Meta name: description si keywords
- Meta name: geo region, placename, position
- Meta charset, language
- link rel="author", link rel="icon", link rel="canonical"
Si mai sunt. Aceasta zona este foarte importanta. Multi nu stiu dar ceea ce exista in header, este esential si in functie acestea ne vad motoarele de cautare. Continutul paginii. Imaginile trebuie sa contina cateva aspecte esentiale: Alt tag – in cazul in care imaginea nu poate sa apara din diferite motive, apare continutul alt ceea ce reprezinta o descriere a imaginii. Class – este clasa de stil ce este atribuita imaginii (a nu se folosi style) Pentru link-uri interne: aici sunt mai multe lucruri ce sunt importante in procesul de optimizare site si promit sa vin cu detalii. De aceea spun ce este esential: In special link-ul este o legatura ce trebuie sa ajute la navigare si sa duca utilizatorul acolo unde doreste sa descopere informatii noi. De principiu, in interiorul unui site, trebuie ca legatura sa fie aceeasi pentru o pagina. Exemplu: daca avem o pagina intr-un site, in care subiectul este “despre noi” toate legaturile din site catre acea pagina trebuie sa contina cuvintele “despre noi” si nu sa avem pagini care sa strimita legaturi diverse gen “cine suntem” sau “echipa noastra” acest lucru face sa incurce si pe utilizator si motorul de cautare sa aibe semne de intrebare. Legatura (link-ul), trebuie sa contina: title="Link Building" este ceea ce se vede atunci cand ducem mouseul deasupra de legatura; href=”http://www.seoweb-seco.ro/blog/promovare-site/link-building/” adresa unde duce legatura; Link Building este legatura pe care o vedem in interiorul paginii si trebuie sa aibe o culoare diferita fata de restul textului paginii. Footer sau partea de jos a site-ului. Aici exista o singura diferenta fata de interiorul site-ului. De cele mai mute ori aceasta este aceeasi in toate paginile si odata construita avand in vedere principiile de mai sus de optimizare site ramane aceeasi in tot site-ul.
Concluzie:
Atunci, cand doriti sa construiti un site sau sa faceti un redesign, este bine sa intrebati din timp cum va fi optimizarea, daca este inclusa in pret sau nu. Apoi apelati la un consultant in domeniu – nu poate sa va coste mai mult asigurandu-va asupra acestui aspect.
Adauga comentariu
Nu sunt comentarii