Meta descrierea nu este obligatorie

Meta descrierea nu este obligatorie

Ca sa promovam un site, prima data trebuie facuta operatiunea de optimizare site, si are unul dintre capitole: meta descrierea ce trebuie sa fie unica pentru fiecare pagina.

Desi se sustine ca este universal valabil ca o pagina web sa detina meta description (romaneste: meta descriere), acest lucru nu este obligatoriu. Se utilizeaza regula generala ca, daca pagina se refera la unul si trei cuvinte ce formeaza expresii foarte cautate, se face cu o descriere meta ce are tinta acei utilizatori care efectueaza cautarea.

Daca pagina este vizata de trafic  (trei sau mai multe cuvinte cheie), de exemplu, cu sute de articole sau intrari de blog, sau chiar un imens catalog de produse, poate fi, uneori, mai intelept sa lasam motoarele de cautare sa extraga textul relevant.

Motivul este simplu: atunci cand motoarele culeg informatii, se afiseaza intotdeauna cuvinte cheie si fraze din jurul a ceea ce am cautat. In cazul in care un webmaster forteaza o descriere meta, aceasta poate afecta relevanta rezultatelor,afisarea in motoarele de cautare sa fie facuta in mod natural. In unele cazuri, motoarele de cautare, vor anula descrierea meta oricum. In cazul in care este vorba de un site ce se presupune ca va fi afisat in mod constant pe retelele de socializare, aici trebuie tinut cont, de faptul ca site-urile de socializare vor vedea decat titlul paginii si nu vor aplica si descrierea.

Ideal este ca meta descrierea sa fie cat mai relevanta cu continutul paginii si sa nu contina cuvinte care sa nu existe in interiorul paginii chiar daca aceste cuvinte sunt importante pentru alte pagini din continutul aceluiasi site.
Valentin Secosan
Scris de: la:

Comentarii

  • coco

    Este simplu ... unele site-uri este bine sa le lasam natural. Se vad mai bine asa de catre motoarele de cautare.

    15, 08, 2013, 12:25 pm
  • Marius

    Nu am mai auzit asa ceva! Desi se explica unele lucruri dar nu sunt lamurit.

    02, 08, 2013, 3:43 am