Page Rank vs SERP

Page Rank este un sistem specific Google, dezvoltat de fondatorul sau Larry Page, concentrandu-se pe evaluarea valorii unei pagini Web analizandu-i relevanta si autoritatea. Page rank-ul claseaza site-urile web, pe o scara de la zero la zece, zece fiind cea mai mare valoare.

Page rank-ul unui site web se bazeaza foarte mult pe umatorii factori:

1. Calitatea Link-urilor - un site trebuie sa faca trimitere la site-ul dvs., pentru a castiga page rank, dar algoritmul Google Penguin are cerinta stricta, si anume, aceea legata de calitatea paginii pe care o legati de site-ul dvs., adica trebuie sa aiba un continut relevant si sa fie un site, care are o autoritate mai mare.

2. Structura site-ului dumneavoastra - acesta trebuie sa fie structurat astfel incat sa fie usor de accesat cu crawlere, iar legaturile din interiorul site-ului dvs. sa fie realizate in functie de relevanta. Paginile site-ului dvs. trebuie sa fie legate in mod corespunzator si nici o pagina a web site-ului dvs. Nu trebuie sa fie independenta.

Ce este SERP?

Clasamentul motoarelor de cautare, ia in calcul traficul site-ului dvs. de pe pagina de rezultate in urma cautarilor pe baza cuvintelor cheie alese pentru a optimiza site-ul dvs.. In ceea ce priveste Google si alte motoare de cautare, SERP depinde de o multime de factori. Pentru Google, se vorbeste de existenta a cel putin doua sute de factori care inflienteaza ranking-ul si fiecare algoritm introdus de Google incearca sa includa in clasamente site-uri in functie de punctajul in SERP. Printre factorii Google, se numara rangul paginii, structura site-ului, calitatea continutului pentru dezvoltare, timpul de incarcare a paginii si semnalele, de social media, cum ar fi 1+ de la Google.

Deci, care este mai important? ConcentrĂ¢ndu-va pe SERP-ul site-ului dvs., aveti avantajul de a directiona traficul catre site-ul dvs., pe baza clasamentul obtinut. Daca reusiti sa ajungeti pe locul 1 de pe prima pagina Google pentru un cuvant cheie foarte greu, aveti avantajul de a obtine de trafic, ceea ce se traduce dupa cum bine stim ca traficul echivaleaza cu veniturile site-ului dvs. In ceea ce priveste page rank-ul credem ca acest lucru este un factor puternic ce influinteaza traficul, ceea ce inseamna ca, pentru a imbunatati in continuare pozitia site-ului dvs. in clasamentul SERP va fi necesar sa cresteti rangul paginilor site-ului dvs.

Valentin Secosan
Scris de: la:

Nu sunt comentarii