Optimizare site in cateva minute

Se poate face optimizare site in cateva minute. Evident acel site, care ar trebui optimizat, nu are mai mult de cateva pagini (3 pana la 5 pagini). Este creat de o firma de web design intr-un mod corect si este gazduit pe un server performant.

Ce este esential? Sa avem titlul si continutul paginilor unice si la obiect, innobilate cu imagini reprezentative ce sunt descrise in cuvinte prin tag-ul “alt”. De aceea este foarte important ca in momentul in care construim un site sa se tina cont de copyright.

La ce se refera copyright? In acest caz este vorba de constructia unui continut unic si original, asa incat, sa se poata aduce un plus de valoare internetului prin publicarea site-ului. Desi multi incearca sa introduca un continut copiat si “customizat”, nu au sorti de izbanda, deoarece este analizata si originalitatea tratarii subiectului. Revenind la lucruri esentiale din punct de vedere al optimizarii site-ului, este bine de conceput un site in HTML5 responsive, deoarece aici avem elemente esentiale, pe care google le ia in seama intr-un mod pozitiv. Tag-uri ca: nav, figure, article, si altele, fac pentru motorul de cautare Google, o placere sa citeasca site-ul cu ajutorul algoritmului sau si sa intelega corect ceea ce exprima.

Nu este o filozofie despre activitatea de optimizare site, este o meserie ca oricare alta a celor ce se ocupa cu promovarea, in general cu SEO, care daca este facuta corect si cu profesionalism rezultatele se pot vedea foarte repede. Trendul pentru promovarea unui site, se pare ca este indreptat tot mai mult pe un continut al site-ului, cat mai corect construit, unic si original. Cred ca s-a dus perioada cand era suficient sa inscriem site-ul in directoarele web sau directoare de articole.

Concluzie:

Creste valoarea unui site proportional cu nivelul de optimizare al lui, iar sectorul de promovare, nu mai este atat de important in raport cu optimizarea. Acum promovarea se poate face mai eficient dezvoltand continuu continutul site-ului prin cantitatea informatiei si originalitatea acesteia.
Valentin Secosan
Scris de: la:

Nu sunt comentarii