La ce ne ajuta strategiile SEO de promovare site?

La ce ne ajuta strategiile SEO de promovare site?

,,Cum sa-mi promovez site-ul ca sa ajungă nr.1 la o căutare Google?'' Este una dintre cele mai comune intrebari la care cei mai multi detinatori de website cauta un raspuns.

Toti ne dorim o vizibilitate a site-ului mai buna pentru ca „nenea Google” sa ne listeze în topul cautarilor web.

Automat site-ul aflandu-se pe prima pagina cu rezultate va atrage mai multe vizite, pentru ca potentialii vizitatori sa ajungă sa-ti serveasca drept clienți, devenind de ce nu clienți fideli.

Strategiile de promovare site au la baza anumiti pasi de urmat astfel încât traficul generat pe site și rata de conversie din vizitatori în clienți sa fie cât mai mare.

Conform statisticilor majoritatea celor ce ajung sa-ti descopere site-ul o fac printr-un banal search pe Google.

Site-ul tau poate ajunge în top 1 doar atunci când serviciile sau produsele furnizate de tine sunt de buna calitate....sau nu.

Uneori observam afaceri online care sunt cu mult mai slabe din punct de vedere al serviciilor sau produselor furnizate în comparație cu afacerea proprie si care dețin un loc fruntas în pozitionarile Google si ne intrebam ''De ce?''

Va spun eu ''de ce'', pentru ca, strategia de promovare adoptata de firma repectiva este atât de buna încât site-ul are succes.

Si asta datorită contractelor incheiate cu firme specializate în domeniu care impun o campanie de promovare SEO potrivita oricarei afaceri existente în mediul online.

Cum definim o promovare site prin SEO?

Conceptul de SEO vine de la Search Engine Optimization tradusa in romana ca fiind Optimizare pentru Motoarele de Cautare si reprezinta totalitatea imbunatatirilor aduse paginilor web si site-urilor, mai exact o optimizare a acestora.

Cu cat site-ul tau e mai bine optimizat cu atat acesta va aparea in primele rezultate neplatite la o cautare Google.

Daca ne dorim o promovare site de calitate mai întâi trebuie sa avem în vedere cât de bine optimizat pentru motoarele de cautare este acesta, pentru ca mai apoi sa abordam o strategie de promovare SEO care sa consolideze pozitia în clasamentul fruntas Google.

Optimizarea pentru motoarele de cautare este esentiala pentru orice site competitiv, fiind definita drept un proces prin care acesta este "aranjat" astfel încât sa fie indexat cat mai bine de motoarele de cautare.

O promovare site prin SEO este mai mult decat accesibila ca pret fata de achizitionarea altor tipuri de publicitate online, pentru ca tehnicile folosite te vor ajuta sa fi indexat mult mai bine in motoarele de cautare side ce sa nu recunoastem, pentru o perioada mai lunga de timp.

Strategia de promovare site SEO are in vedere modificarea continutul unui web site si modul in care acesta este perceput de catre utilizator cat si de motoarele de cautare, precum Google, care sa aduca atat notorietate cat și clienți pe termen lung.

Pe scurt, obiectivul SEO are in vedere o prezenta a site-ului mai buna cat si aducerea acestuia in pozitii de top la cautari relevante pe motoarele de cautare.

De ce ai avea nevoie de o promovare site?

Promovarea web poate fi definita drept o etapa extrem de importanta in cresterea rangului unui site performat, scopul acesteia fiind de a aduce site-ul pe primul loc in rezultatele motoarelor de cautare pentru anumite cuvinte cheie.

Se urmareste o pozitie cat mai buna in rezultatele motoarelor de cautare pentru anumite cuvinte cheie astfel incat clientii care cauta un produs sau serviciu sa gaseasca site-ul mai usor.

Inainte de a recurge la o promovare online trebuie realizata o analiza amanuntita a site-ului, pentru a afla nivelul de optimizare al acestuia si doar în funcție de aceste rezultate sa recurgem la un plan de optimizare SEO pentru ca mai apoi sa putem recurge la o promovarea online a acestuia.

Prin tehnicile de promovare site si un plan de promovare bine pus la punct si gândit pe termen lung de la inceput se urmareste mai exact urcarea acestuia în prima pagina Google.

O alta componenta importanta a unei promovari este analiza corecta a grupului tinta, pentru ca este important sa știți ce audienta potrivita sa alegeți, adresandu-va doar celor care prezinta interes pentru produsele sau serviciile voastre.

Cel mai sigur mod de a ne asigura ca promovarea efectuata site-ului este corespunzatoare si nu prezentam riscul de a fi penalizati de Google (pentru ca exista si acest risc) pentru siguranta noastra si a site-ului este recomandat sa apelam la firme specializate în promovare si optimizare site, pentru a evita neplaceri astfel încât site-ul tau sa se bucure de un succes crescut în vanzari de produse si servicii online.

Valentin Secosan
Scris de: la:

Nu sunt comentarii