De unde incepe promovarea unui site?

De unde incepe promovarea unui site?

Promovarea unui site incepe de la inceput :), odata cu inceperea constructiei lui. De cele mai multe ori se construieste un site, este publicat si apoi se cauta modalitati de promovare, firme specializate sau specialisti SEO.

Pe oricine intereseaza sa plateasca cat mai putin pentru servicii care sa-i aduca rezultate pozitive, asa incat, sa ajunga la un profit cat mai mare. In acest domeniu, intalnim frecvent clienti care spun ca “este mult”, (cu referire la costuri) fara sa stie daca aceste costuri sunt o investitie buna sau nu. De principiu, indiferent de marimea proiectului, lucrurile stau bine, atunci cand stim ce vrem de la o afacere online.

Se poate incepe cu intrebari de genul: Ce vreau sa faca site-ul meu?, Pentru cine il construiesc?, Pentru cine il promovez? si mai pot fi si altele. Ce trebuie sa facem sa avem minimul de costuri?

Pasul 1 sau schita ideii mele de afacere in mediul online. Scriem si schitam pe hartii, ne notam lucruri apoi incercam sa le asamblam, ne informam, vedem altii ce fac sau ce au facut si culegem ce ni se potriveste. Toate acestea pana cand stim ce trebuie sa contina paginile noastre. Important este sa putem vizualiza ideea de la care se pleaca.

Pasul 2 sau web design In epoca dispozitivelor ce se pot conecta online, nu incape indoiala ca site-ul trebuie sa fie responsive. Adica sa fie valabil pentru tableta, telefon si desktop iar site-ul sa sesizeze singur dispozitivul de pe care este accesat. 

Aici, cei mai putini stiu ca trebuie avut in vedere tinta de promovare a site-ului, asa incat, cei ce fac web design sa optimizeze site-ul pentru motoarele de cautare in functie de expresiile si cuvintele cheie vizate. In cazul in care firmele sunt diferite: cea de web design si cea care are servicii de promovare site, lucrurile sunt mai complicate. In general este bine de ales o singura firma care sa faca tot pachetul de web design si promovare site, asa incat sa poarte responsabilitatea lucrarii si totodata costurile ar trebui sa fie ceva mai mici.

Ca si concluzie:

Finalul este cel mai important, atunci cand monetizam ceea ce am creat. Un site este valoros atunci cand functioneaza pentru ceea ce este creat, are aspectul corespunzator domeniului si ajunge in primele rezultate din motoarele de cautare. (cred ca nu doreste nimeni un site frumos si elegant care sa nu apara in motoarele de cautare, sa nu fie promovat decat pentru detinator si prietenii sai).
Valentin Secosan
Scris de: la:

Nu sunt comentarii