Cum sa-ti promovezi siteul?

Promovarea online a multor site-uri web nu este si nu a fost niciodata usor de realizat pe cât multi si-au închipuit la început ca va fi. În lipsa a unei promovari eficiente riscam ca propriul magazin online sa decada încet, dar sigur.

Ceea ce nu înțeleg majoritatea oamenilor ce aleg sa isi deschidă un business în mediul online este ca o promovarea eficiența a lui, care sa aduca bani, este aceea realizata constant, nu doar o luna, sapte zile sau doar un an.
Aceasta înseamnă ca implica multa munca si mai mult ca sigur vei avea nevoie de o echipa de profesionisti specializati în domeniu în spate care sa te îndrume în ceea ce ai de făcut, mai ales dacă ești la început si nu stii cum merg lucrurile în online.
O metoda vitala, des întâlnită si folosită pentru a crește traficul si implicit rata de conversie a unui site ( raportul dintre cei care intra pe site si cei care intreprind o actiune propusa de la inceput) este cunoscută drept promovare prin SEO.

Ce este promovarea prin SEO?

Pentru început trebuie sa stii ca succesul unei afaceri online depinde foarte mult de calitatea prezentei online pe care o construim în urma abordarii diferitelor tactici si strategii de promovare online.
O astfel de tactica este si promovarea prin SEO.
In urma unei promovari SEO este de așteptat să ne atingem obiectivul, și anume, ca site-ul nostru sa ajungă sa fie clasat cât mai sus în topul rezultatelor motoarelor de căutare.
Aceste rezultate organice sau neplatite, așa cum mai sunt denumite, apar în urma unor expresii pe care utilizatorii de internet le folosesc în momentul executarii de cautari pentru servicii sau produse.
Pentru a ajunge fruntasi pe prima pagina Google este nevoie de multa munca si determinare, dar si abordarea unei strategii astfel încât sa te enumeri printre cei ce au privilegiul de a se clasa pe prima pagina.
Odata ajuns pe prima pagina utilizatorii interesati de serviciile sau produsele tale te vor găsi mult mai usor, prin urmare iti vor vizita site-ul mai des, iar de aici traficul tau va crește prin urmare si reputatia în topul pozitiilor site-urilor.
Etapele si strategiile unei campanii SEO au în vedere cresterea vizibilitatii organice a site-ului prin folosirea de cuvinte cheie, sau altfel spus, prin optimizarea paginilor site-ului, adica optimizare on-page. Un alt procedeu este reprezentat de link building ce implica optimizarea off-page.

Prin optimizarea on-page sau interna înțelegem totalitatea masurilor ce pot fi luate pentru a oferi vizitatorilor site-ului o experienta cat mai placuta de navigare.
Un exemplu de masuri vizeaza imbunatatirea vitezei de incarcare a site-ului, corectarea erorilor, prelucrarea imaginilor precum si crearea de link-uri si legaturi interne cu o structura usor de preluat de catre motoarele de cautare.
Cu cat vei avea mai multe informatii de calitate pe site, cu atat Google va considera site-ul ca fiind relavant.
Astfel, sansele de a fi listat in primele zece rezultate Google sunt tot mai mari.
Practic aceasta metoda de promovare te va ajuta sa aduci in fata site-ul astfel incat sa dispuna de o mai buna vizualizare de catre clienti.
Optimizarea of-page are in vedere toate actiunile desfasurate in afara site-ului astfel incat sa putem obtine cat mai multe linkuri de calitate către site-ul nostru.
Acest lucru inseamna ca vom urmari sa aducem cat mai multi potentiali clienti prin realizarea de articole, comunicate de presa sau inscrieri in directoare,  pentru ca ulterior sa generam vanzari importante.

De ce este importanta promovarea prin continut ?
Pentru un motor de cautare cum este Google link-urile externe ce conduc spre site-ul nostru sunt vazute de catre acesta drept voturi de incredere din partea celorlate site-uri. Deci, cu cat avem mai multe voturi din partea celorlalte site-uri cu atat site-ul nostru va prinde mai multa autoritate si o pozitie mai buna in motoarele de cautare.

Toate aceste informatii prezentate mai sus, pot parea extrem de dificil de realizat in cazul acelora ce nu dispun de un bagaj de informatii in domeniu.
Din fericire SeoWeb Seco ofera aceste servicii de promovare, fiindu-ti aproape pe tot parcursul promovarii site-ului oferind suportul de care ai nevoie pentru ca afacerea ta sa poata fi numita drept una de succes.

Valentin Secosan
Scris de: la:

Nu sunt comentarii