Cum ar trebui sa sune un articol pentru a avea succes?
Activitatea de scriere a unui articol implica mult mai multe alte activitati. Deși la prima vedere poate părea simplu, în realitate nu e chiar așa.
Inainte de a te apuca sa scrii un articol chiar dacă domeniul din care face parte articolul iti este foarte familiar, se recomandă întotdeauna să ai la îndemână câteva surse de informare.
Cum ar trebui sa sune un articol pentru a avea succes?
Activitatea de scriere a unui articol implica mult mai multe alte activitati. Deși la prima vedere poate părea simplu, în realitate nu e chiar așa.
Inainte de a te apuca sa scrii un articol chiar dacă domeniul din care face parte articolul iti este foarte familiar, se recomandă întotdeauna să ai la îndemână câteva surse de informare.
Aceste informații pot aparține unei lucrări de specialitate, enciclopedii, monografii sau materiale disponibile într-o formă sau alta pe internet.
Odata adunate toate aceste informatii te poti considera informat in ceea ce priveste demararea scrierii articolului.
Cum scriem un articol?
Articolul este o expunere scrisă cu caracter informativ, activitatea de a scrie un articol poate fi o experienta plina de satisfactii.
Cand scrii un articol, decizi sa impartasesti ganduri si impresii catre mii sau poate chiar milioane de cititori.
Pentru a fi destul de bun in ceea ce priveste scrierea de articole, pentru inceput trebuie sa cunosti si sa aplici regulile de baza de redactare ale acestuia.
1.Gaseste un subiect care te pasioneaza
In primul rand abordeaza subiecte pe care tu le consideri interesante si nu te limita in a scrie ceva ce nu-ti face placere.
De ce?, un prim motiv ar fi acela ca odata abordat un subiect pe care tu il consideri interesant, modul de a scrie acel articol va fi diferit iar cititorii vor remarca imediat stilul, prin urmare articolul va fi cu siguranta mai bine prezentat, perceptia cititorilor fiind una speciala.
In al doilea rand întotdeauna e mai distractiv să scrii despre ceva care te pasionează.
2. Foloseste un titlu atractiv
Primul impact cu articolul se va crea prin intermediul unui titlu bun care va face cu ochiul cititorului grabit de astazi, rolul acestuia fiind de a incita si starni reactii de curiozitate surprinzand pe scurt principala idee a articolului.
Una dintre cele mai importante calităţi ale unui titlu fiind de a informa cititorul cu privire la continutul articolului.
Primele reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim sa alegem un titlu potrivit pentru articolul nostru este evitarea titlurilor mult prea lungi sau mult prea scurte.
Titlurile lungi sunt prea obositoare, greu de citit, iar cele prea scurte sunt, de cele mai multe ori, prea vagi.
O alta regula ar fi sa incerci să nu folosesti în titlu cuvinte mai puţin cunoscute cum ar fi neologismele, cuvintele rare sau abstracte, au şanse mari să nu fie înţelese de către cititori, scazand in acest fel importanta intregului articol.
3. Foloseste o introducere care sa surprinda
Cauta sa furnizezi o introducere care sa ofere cât mai multe avantaje şi beneficii cititorilor tăi.
Sfaturile legate de redactarea corecta a unei introduceri si cum anume trebuie sa fie prezentata aceasta vor fi intotdeauna legate de modul in care respecti angajamentul de a furniza valoare cititorului tău.
Primul paragraf va da tonul intregului articol, creand anumite asteptari din partea cititorilor.
De prima fraza depinde, de multe ori, urmarirea și parcurgerea pana la final a textului.
Introducerea fiind aceea care vizeaza punerea articolului in miezul subiectului.
Exista mai multe moduri in care se poate incepe un articol, de cele mai multe ori se vor nota principalele idei ce trebuie transmise, fraza de inceput prezentandu-se ca un rezumat a celor mai importante fapte ce urmeaza a fi prezentate.
4. Partea de mijloc, continutul sau crema aticolului
Din punct de vedere calitativ partea de continut este cea mai importanta.
Daca titlul si introducerea sunt responsabile pentru atragerea cititorilor, esenta articolului se va afla in partea de mijloc a acestuia.
Nu toti cei pe care ii convingi sa deschida pentru lecturare articolul, vor duce acest lucru la final. Este foarte important continutul acestuia iar daca ai reusit ca cititorii tai sa lectureze pana aici, este foarte probabil ca informatia sa fie utila, prin urmare acesti cititori vor termina articolul.
In functie de seriozitatea cu care ai tratat partea de pregătire a articolului vei putea să dezvolţi un continut, care sa aduca plus valoare celui ce il citeste, iar tu, cel care ai scris vei fi mândru de importanta acordata articolului tau.
5. Foloseste o incheiere care sa induca "call to action".
De preferat incheierea trebuie sa cuprinda una sau doua idei principale pe care doresti sa le nuantezi mai bine la sfarsitul articolului.
Te poti folosi de o intrebare care sa starneasca un feedback pozitiv sau negativ din partea cititorilor sau sa introduci o eventuala scurta concluzie a intregului articol.
Foloseste-te de articole pentru a te promova online.
Activitatea de a scrie articole de calitate te va ajuta sa cresti in ochii motoarelor de cautare astfel incat Google sa te recomande in topul cautarilor.
Acest tip de publicitate prin advertoriale, de obicei diponibila doritorilor dupa achitarea unui abonament lunar, este extrem de eficienta în atragerea de noi clienţi, iar pentru a avea succes ele trebuie să prezinte informaţia din punct de vedere al utilităţii sale.
Cu cât o companie foloseşte mai multe advertoriale pentru promovare, cu atât va avea mai multe reusite.
Dar unde ne putem publica articolele? In cazul in care doresti publicarea articolelor si nu dispui de un blog personal pentru publicarea acestora in mediul online, afla ca exista site-uri sau platforme specializate ce ofera posibilitatea de a posta articole si comunicate de presa, gratuit, care in acest moment sunt foarte cautate.
Un exemplu de asftel de platforma este Bizibiz.
Prin postarea de advertoriale online vei crește notorietatea afacerii tale, sporind încrederea potentialilor clienti ce vor cauta informatii despre firma astfel incat vanzarea produselor sau serviciilor oferite sa decurga mai usor.
Tot ce trebuie sa faci pentru a fi sigur ca articolul tau va fi vazut de oamenii carora vrei de fapt sa le promovezi produsele sau serviciile este sa abordezi o scriere care sa respecte criteriile de redactare descrise mai sus.
Mult succes!
Adauga comentariu
Nu sunt comentarii